از اونجایی که این روزا از این مدل تایتل ها زیاد میبینیم و در آخر هم به جواب درستی نمی‌رسیم ترجیح می‌دم مستقیم برم سر اصل مطلب و استراتژی خودم رو به همراه دیتایی که از این کمپین سئویی دارم با شما به اشتراک بذارم. کمپینی که در نهایت باعث افزایش ترافیک وب سایت مورد نظر از حدود ۸۰ هزار یوزر به ۱۶۰ هزار شد.

این رو هم بگم که سایت توی حوزه گردشگری فعالیت می‌کرد و عمده ترافیک ما روی کیووردهای سمت بلاگ سایت بود. بلاگ سایت ما 2 قسمت به نام های plus و mag داشت و ما طی این کمپین روی قسمت plus بلاگ کار کردیم و به این نتیجه فوق‌العاده رسیدیم.

استراتژی اصلی که من داشتم آپدیت 20 محتوای برتر قسمت plus سایت از لحاظ ترافیک بود. و اما این استراتژی در عمل چور پیاده سازی شد؟ من در ادامه و قدم به قدم توضیح می‌دم که در این کمپین سئویی چیکارا کردم و به چه نتیجه‌ای رسیدم.

قدم اول: انتخاب صفحات هدف

ابتدای کار، 20 مقاله‌ای که بیشترین ترافیک رو دریافت می‌کردند، مشخص کردیم. این مقاله‌ها، توی کیوورد اصلی خودشون، صفحه اول و بین نتایج ۴ تا ۱۰ بودند.

قدم دوم: دریافت دیتای مورد نیاز از سرچ کنسول

برای هر مقاله، دیتای سرچ کنسول در 3 ماه گذشته را export و بخش کوئری هر 20  مقاله را در 20 شیت جداگونه ذخیره کردم. برای این کار به بخش performance سرچ کنسول می‌ریم و در قسمت pages از ابتدا شروع می‌کنیم و صفحه نخست که بیشترین ورودی و کلیک را دارد انتخاب می‌کنیم و سپس export را می‌زنیم. هدف ما از این کار این هست که بدونیم در یک صفحه مشخص با چه کوئری‌هایی رتبه کسب کردیم و به صورت مشخص در هر کوئری چه position و ctr ای داریم.

قدم سوم: نحوه انتخاب کیووردهای هدف در هر صفحه

در هر صفحه 3 تا 5 کوئری که بین position های 2 تا 6 بود را انتخاب کردم. کیووردهای انتخاب شده را برای اطمینان از اینکه رتبه اول نتایج نباشند و همچنین در صفحه اول نتایج باشند هم مجدد تست کردیم تا مطمئن باشیم استراتژی مورد نظر خودمون رو به درستی اجرا می‌کنیم.

قدم چهارم: به روز رسانی صفحات با هدف افزایش ترافیک وب سایت

این مرحله شامل آپدیت کردن 20 مقاله مورد نظر ماست. از مقاله اول شروع می‌کنیم و اطمینان پیدا می‌کنیم 3-5 کیوورد مدنظر در مرحله قبل به صورت exact در مقاله وجود داره و اگر وجود نداشت اون‌ها رو به متن اضافه می‌کنیم. نکته‌ای که در این مرحله وجود داره اینه که نباید توی این کار زیاده روی کرد و به محتوای صفحه آسیبی وارد کرد؛ یعنی باید وقت بذاریم و کیووردها رو در قسمتی از متن به بهترین نحو جایگذاری کنیم و اگر امکان این کار نبود باید جمله یا پاراگرافی به مقاله اضافه کنیم که در اون جمله کیوورد مدنظر را قرار داده باشیم. اگر هیچ‌کدام از این‌ها قابل انجام نبود (یعنی کیوورد به نحوی بود که جایگذاری اون در متن باعث به هم ریخته شدن محتوا می‌شد که البته خیلی کم پیش میاد) یه ترکیب بسیار نزدیک از لحاظ معنایی و نگارشی به کیوورد را در متن جایگذاری میکنیم. اینکه در هر مقاله چه تعدادی از کیووردها را اضافه کنیم به چند پارامتر بستگی داره و مهم‌ترینش این هستش که پتانسیل کیوورد چه اندازه هستش؟ منظورم از پتانسیل اینجا impression کیوورد مدنظرمون هستش.

با یه مثال این قضیه رو بیشتر باز می‌کنم. فرض کنید مقاله مورد نظر ما باغ وحش صفادشت هستش. اگر بخوام توضیح کوتاهی راجع به مقاله بدم این مقاله هر اطلاعاتی که از این باغ وحش داریم مثل عکس‌ها و تصاویر، حیوانات، ادرس، تلفن و … را به مخاطب ارائه می‌ده. کیووردهایی که در این مقاله انتخاب کردیم “تلفن باغ وحش صفادشت” و “آدرس باغ وحش صفادشت” و “جگوار باغ وحش صفادشت” هستن که با این کیووردها سایت ما در رتبه های 4 تا 10 صفحه اول قرار داره. فرض کنید impression کوئری “تلفن باغ وحش صفادشت” در 3 ماه 200 عدد بوده و impression کوئری “جگوار باغ وحش صفادشت” در این مدت 100 عدد بوده. خب مشخصه که با فرض یکسان بودن رتبه در هر دو کوئری، ما از کوئری اول می‌تونیم میزان کلیک بیشتری دریافت کنیم پس پتانسیل بیشتری از کوئری دوم داره و پتانسیل 2 برابر اونه. پس در هنگام جایگذاری کیووردها به این نکته دقت میکنیم که اگر کیوود اول 2 بار تکرار شده بود کیوورد اول تنها 1 بار هم که در متن مقاله استفاده شده باشه کافیه.

نکته بعدی اینه که بهتره در مورد هرکدوم از این کیووردها چندجمله تولید محتوای جدید داشته باشیم. مثلا در مقاله ما مطلبی راجع به جگوار باغ وحش صفادشت وجود نداره و وقتی محتوای مفیدی درباره این کیوورد وجود نداره، صرفا جایگذاری کیوورد کمک خیلی زیادی نخواهد کرد. پس در این مواقع بهتره که چند جمله و یا یک پاراگراف در مورد کیوورد مدنظرمون به مقاله اضافه کنیم.

قدم پنجم: بهینه سازی عنوان و توضیحات هر صفحه

عنوان و متا دیسکریپشن مقاله رو با درنظر داشتن کیووردهامون ادیت می‌کنیم. سعی می‌کنیم حداقل 2 یا 3 تا از کیووردهامون توی عنوان یا متا قرار داشته باشن ولی مهم‌تر از همه طرز کپی رایت صحیح و ترغیب کننده‌ی نتیجه برای کاربر هست که اون رو به کلیک روی مقاله ما ترغیب کنه. بحث نوشتن عنوان سئو و متادیسکریپشن یک بحث طولانی هست و اگربخوام اینجا در موردش توضیح بدم بحث واقعا طولانی می‌شه ولی سعی می‌کنم به زودی یک مقاله کامل در مورد طرز نوشتن عنوان و توضیحات متای مقاله بنویسم. تنها با همین ترفند؛ یعنی اپتیمایز کردن عنوان و متادیسکریپشن میتوانید انتظار بهبود رنک و افزایش ترافیک وب سایت را داشته باشید.

قدم ششم: به روز رسانی و بهینه سازی تصاویر صفحات

عکس‌های مقاله و alt های تصاویر را آپدیت می‌کنیم. اگر عکس‌های مقاله بی‌کیفیت هستند اون‌ها را عوض می‌کنیم و اگر تعدادشون کمه تعداد بیشتری عکس به مقاله اضافه می‌کنیم. توجه به این نکته هم ضروریه که اگر می‌خوایم عکسی رو از صفحه حذف کنیم قبل از اون نتایج را چک کنیم تا مطمئن بشیم عکس موردنظر در قسمت images رتبه‌ای نگرفته باشه. بحث سئوی تصاویر هم واقعا طولانی هستش و پیشنهاد می‌کنم برای درک بهتر و مفهومی‌تر نسبت به اون مقاله جامع سئو تصاویر سرچ بتل را مطالعه کنید.

قدم هفتم: بهینه سازی چگالی کلمات کلیدی

برای کیووردهای اصلی مقاله keyword stuffing را چک می‌کنیم و اگر تشخیص دادیم برای کیووردی در این مقاله stuffing رخ داده کیووردهایی که بیش از حد تکرار شده رو حذف میکنیم یا عبارت‌های مناسب‌تر به جای اون استفاده می‌کنیم تا به مقاله یکدست و طبیعی برسیم و کیفیت محتوای خودمون رو بالاتر می‌بریم. چگالی کلمه‌های کلیدی و هم معنی‌های اون در محتوا هم یک بحث طولانی هستش ولی به صورت خلاصه و با تجربه‌ای که دارم به کار بردن بیش از 2 درصد یک کیوورد در مقاله کار درستی نیست و بهتره چگالی کیوورد اصلی را در حد 0.5 تا 1 درصد در یک مقاله تنظیم کنیم و سایر کیووردهای هم معنی یعنی lsi و سایر کیووردها رو نیز با الویت پتانسیلی که دارند(میزان سرچ ماهیانه و یا مقدار impression ای که در گزارش سرچ کنسول مشاهده می‌کنیم) در نوشته استفاده کنیم.

قدم هفتم: ویرایش صفحات از دیدگاه نگارشی

مقاله را از نظر نگارشی آپدیت می‌کنیم. املای کلمات را اصلاح می‌کنیم و در قسمت‌هایی از متن که نیاز است از علامت‌های نگارشی مانند کاما، ویرگول، نقطه ویرگول، دو نقطه و … استفاده کنیم، حتما این کار را نیز انجام می‌دیم.

قدم هشتم: بهینه سازی لینک های داخلی مقالات و صفحات

لینک سازی داخلی را در هر مقاله بهبود میدیم. فرآیند لینک سازی داخلی بسیار مهم بوده و من در مقاله ترفندهای لینک سازی داخلی به اون پرداختم، ولی به طور خلاصه نکاتی که باید رعایت کنید را ذکر میکنم.

در ابتدا باید مقاله هایی که ارتباط بیشتری با یکدیگر دارند را به یکدیگر لینک بدیم. مثلا برای سایت گردشگری این case study دسته بندی وجود داشت تحت عنوان باغ وحش که در اون دسته بندی مقاله هایی در مورد باغ وحش های ایران و جهان وجود داشت. پس سعی ما این است از مقاله باغ وحش x به باغ وحش های y و z و … لینک بدهیم و از مقاله های باغ وحش های u و w و v هم لینک بگیریم. در اینجا باید سعی کنیم لینک سازی داخلی از 20 مقاله گفته شده به سمت مقاله های دیگر (ترجیحا از بین 19 مقاله دیگر) و از بقیه مقاله های سایت به این 20 مقاله با رعایت اصل ارتباط موضوعی و یا relevency به درستی انجام شود.

برای لینک سازی داخلی دقت شود که لینک اول  در محتوای یک مقاله از ارزش بیشتری برخوردار هست و سعی کنیم لینک سازی سایر مقالات را به نحوی بچینیم که لینک اول اون‌ها به سمت 20 مقاله هدف باشه. پیشنهاد می‌کنم این مطلب بسیار خوب در مورد لینک سازی داخلی از cyrus shepard موسس سایت zippy و از سئو مسترهای مورد علاقه من رو برای درک بهتر لینک سازی داخلی مطالعه کنید.

نتایج نهایی کمپین به روایت تصاویر

در ادامه من نتایج این کمپین سئو را با شما در میون میگذارم. نتایج کاملا واقعی هستش و از سرچ کنسول و آنالیتیکس سایت گرفته شده. افزایش ترافیک وب سایت در تصاویر زیر، گویای نتایج شیرینِ این کمپین هست.